Cluedomoordenaar ontmaskerd
Chinouk Thijssen schrijft veel en de verhalen zijn vrijwel altijd goed afgestemd op de doelgroep en aantrekkelijk om te lezen. In haar dankwoord lees ik dat ze eigenlijk niet van plan was om een nieuwe trilogie te schrijven, maar met de drieling Street Academy is dat toch gebeurd.
Het verhaal kan wel als eenling gelezen worden, maar het lijkt mij geen straf om bij deel 1 te beginnen.
Het is een horrorachtige verhaal (slasher, al gebruik ik die Engelse termen liever niet), waarbij de nodige moorden plaatsvinden. In de eerste tweed delen zijn al drie slachtoffers gevallen.
Nu krijgen de twee protagonisten Shay en Gigi berichten dat ze de finale niet halen, ze worden geen final girl.
Uiteraard wil beiden de top bereiken. Ze worden naar New York en Berlijn gestuurd (apart)om zich daar verder te ontwikkelen. Deze tweedeling zorgt ook voor verwijdering in hun vriendschap.
Uiteraard zal ik niet schrijven hoe het afloopt en wie die zogenaamde Cluedomoordenaar is. Ik kan wel zeggen dat het enigszins verrassend is. Het is niet een geijkte afloop die we wel vaker zien in duistere thrillers.
Als er zo veel moorden gepleegd worden is de rol van de recherche en politie wel onderbelicht. De detective die de zaak onderzoekt is overgeplaatst.
Als je van dit soort verhalen houdt, heb je drie prima boeken.
Leeftijd is ongeveer 15+.
Ik vind de danswereld en vooral de jaloezie goed getroffen.
Wederom vier sterren voor Chinouk Thijssen.
Als je van dit soort verhalen houdt, heb je drie prima boeken.
Leeftijd is ongeveer 15+.
Ik vind de danswereld en vooral de jaloezie goed getroffen.
Wederom vier sterren voor Chinouk Thijssen.