Bijzonder einde
Op basis van de omschrijving heb ik het boek geluisterd. Ik vind het goed voorgelezen. Het begin heeft me zeker geboeid. Naar mate het verhaal verder gaat naar de belevenissen van moeder Helena vond ik het verhaal minder worden en meer voorspelbaar. De hoofdstukken met Katharina in het heden worden dan ook vager voor mij. Het einde is voor mij onbevredigend. Ik zou graag met iemand over spreken die het boek ook gelezen of geluisterd heeft om te bespreken over de interpretatie van het einde.
Verder is het voor mij lang gelezen dat ik een boek over de 2e wereldoorlog in Nederland heb gelezen. Ik ervaar het als heftig om te lezen hoe het met Nederlandse vrouwen die verliefd waren op Duitse mannen is vergaan. En hoe het is voor de kinderen van deze vrouwen. Erg verdrietig.
Het verhaal van hoe de oorlog in Texel is afgelopen kende ik nog niet. Goed om te weten, erg treurig.