Pechstrook of vluchtstrook...
Een beetje pech toen het boek iets later werd verwacht, maar uitstel is geen afstel. Van zodra mijn pakketje in de brievenbus belandde , ben ik begonnen in het leven van Danny, Nicole en Raphaël. Personages die elk afzonderlijk hun verhaal doen, herinneringen ophalen en vandaag de dag nog worstelen met alles wat was.
'Wasverzachter. Verzacht wat was. Verzacht.'
De schrijfstijl is net zoals in zijn vorige boeken, een plezier om te lezen. Kleurrijk, filmisch, soms wat sarcastisch en met een harde ondertoon, de andere keer met humoristisch tintje. Mooie zinnen die je 2 x leest, genieten dus.
Het verhaal zelf wordt voortdurend afgewisseld tussen de 3 hoofdpersonages. We leren ze beter kennen maar ze laten nog niet het achterste van hun tong zien. Dat komt nog, maar het triggert enorm om verder te lezen.
Knap plot die naar dramatische hoogtes lijkt te gaan... Toch wel even slikken, een mokerslag, ...
Fantastisch geschreven en een verhaal dat je tot nadenken stemt. Heel mooi hoe doorheen het verhaal mijn gevoelens ten opzichte van de personages toch stilaan ombogen. Subtiel maar toch onmiskenbaar en dan blijf je met de vraag: waar is het fout gegaan ? Wie heeft er een steentje aan bijgedragen? of is het het aard van het beestje?
Absolute aanrader! 'Woesten' was voor mij nog een trapje hoger, maar deze geef ik 4.5 sterren!
'Wasverzachter. Verzacht wat was. Verzacht.'