Spannende roman. Je blijft lezen.
Het was al zeven jaar geleden dat ik het eerste boek van Yvonne van Beek gelezen had. Nu stuurde ze mij een bericht of ik haar nieuwe boek ook zou willen lezen. Nadat ik de korte inhoud gelezen had en de mooie cover gezien had, wist ik dat ik deze wilde gaan lezen. Het verhaal sprak me aan, vooral doordat in de flaptekst al duidelijk wordt dat er ook een bepaalde spanning in het verhaal zit. En dat terwijl ik eigenlijk nooit verhalen lees over de eerste wereldoorlog.
Het verhaal heeft verschillende verhaallijnen. Aan de ene kant het verhaal wat zich afspeelt rond de eerste wereldoorlog. En de andere verhaallijn speelt in de huidige tijd af. De verhalen spelen zich af rondom Huis ter Eikelberge. Het verhaal rondom de eerste wereldoorlog is wat oppervlakkiger dan het verhaal in de huidige tijd. In huidige tijd speelt Lieke de hoofdrol. Lieke wordt neergezet als een nieuwsgierig en onderzoekend type.
De hoofdstukken zijn zo opgebouwd, dat je, vooral aan het einde van het hoofdstuk, verder wilt lezen omdat je meer te weten wilt komen. De auteur schuwt ook serieuze onderwerpen niet. Zo komt in de verhaallijn uit de eerste wereldoorlog ongewenste zwangerschap en de schande die dit over een familie brengt aan bod, maar ook vertrouwen en jaloersheid. En dan vooral hoe ver iemand kan gaan als diegene jaloers is.
Het is een verhaal wat soms wat ver uit wijdt in details, maar wel een verhaal die een goede opbouw heeft en er voor zorgt dat je steeds verder wilt lezen en je het boek dus moeilijk aan de kant kunt leggen. Ondanks dat dit pas het tweede boek van Yvonne van Beek is, zie ik wel een duidelijke groei ten opzichte van haar eerste boek. Ik hoop dat we in de toekomst meer van haar mogen lezen.
Dit boek ontvingen wij van Yvonne van Beek. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Yvonne van Beek. Dit beïnvloedt onze mening niet.