Boeiend van begin tot eind
Van Elikser uitgeverij ontvingen we een present-exemplaar van ‘In het hol van de leeuw’. Nadat ik gelezen had waar het boek over ging wist ik dat ik dit boek wilde lezen. Dus deze op mijn nog te lezen lijst gezet en hem snel opgepakt.
Liza heeft enkele relaties achter de rug die niet echt fijn verlopen zijn. Na een tijdje besluit ze dat ze via internet op zoek gaat naar een nieuwe relatie en al snel komt ze in contact met Tom. Hij is charmant en alles lijkt goed te gaan tussen hen. Echter als ze elkaar ontmoeten zegt Tom dat hij geen Tom heet maar Bas. Dit vindt Liza vreemd maar besteedt er verder geen aandacht aan. Ze hebben een geweldige tijd. Bas overlaadt haar met cadeau’s en is lief en zorgzaam. Maar toch zijn er ook enkele zaken die Liza niet vertrouwd. Het is duidelijk dat hij iets verbergt maar Liza weet niet precies wat en Bas wil er niks over zeggen. Qua gezondheid gaat het steeds slechter met Liza. Ze merkt dat ze zich slechter voelt als ze bij Bas in Amsterdam is. Als ze thuis in Limburg is heeft ze nagenoeg geen klachten. En dan ontdekt ze de heftige waarheid.
Het verhaal leest vlot en ik merkte dat ik steeds verder wilde lezen. Het verhaal is boeiend en Dohmen heeft het verhaal zo geschreven dat je voelt dat er iets niet klopt, maar je nieuwsgierig blijft naar wat er precies aan de hand is. Ze geeft steeds net genoeg brokstukjes weg.
De personages zijn voldoende diep uitgewerkt, waardoor ik me goed in vooral hoofdpersoon Liza kon verplaatsen. Ik vond Liza wel wat naïef over komen. Ze voelt regelmatig dat er iets niet klopt maar blijft toch steeds meegaan in de ideeën van Bas. Ook besluit ze bepaalde zaken maar even later doet ze die dingen toch. (Om niet te spoileren zul je het boek zelf moeten lezen om helemaal te begrijpen wat ik bedoel).
Het einde is heftig maar ik denk dat dit Liza wel de rust geeft die ze anders wellicht niet gekregen had.
Wat ik persoonlijk erg leuk vond, omdat ik zelf uit Zuid-Limburg kom ik bepaalde plekken uit het verhaal zo voor me zag omdat ik daar zelf ook regelmatig kom.
Wil je een bizar waargebeurd verhaal lezen? Dan kan ik alleen zeggen, pak dit boek op.
Dit boek ontvingen wij van Elikser uitgeverij. Dit beïnvloedt onze mening niet.
Dit boek ontvingen wij van Elikser uitgeverij. Dit beïnvloedt onze mening niet.