Leugenaar
Ik zag dat er een nieuw deel in de Martin Juncker & Signe Kristiansen uit kwam en ik werd meteen nieuwsgierig. De voorgaande delen las ik met veel plezier, dus ik kon niet wachten om dit nieuwe deel te gaan lezen.
Zeven jaar geleden is Robert Danius veroordeeld voor de moord op een elfjarige jongen, maar door nieuwe informatie komt hij nu vrij. Martin Juncker en Signe Kristiansen zijn echter niet overtuigd van zijn onschuld. Hun baas heeft hun verboden om onderzoek te doen naar Danius, maar ze kunnen het niet laten en beginnen een geheim onderzoek.
Een paar dagen na de vrijlating van Danius verdwijnt senior officier van justitie Asser Larsen. Larsen was destijds de advocaat van Danius en Danius was niet tevreden met zijn verdediging. Heeft de verdwijning van Larsen te maken met de vrijlating van Danius of heeft het te maken met het grote onderzoek naar de Albanese maffia waar Larsen in het geheim aan werkte? Juncker wordt op deze zaak gezet. Hij werkt samen met zijn collega Nabiha Khalid. Hierdoor krijgt ook zij een grotere rol in het verhaal. Ookv journaliste, en ex-vrouw van Juncker, Charlotte komt meer in beeld. Hierdoor komt ook de privésfeer meer ter sprake wat ik persoonlijk altijd erg fijn vind. Hierdoor leven de personages net wat meer.
Je zou het verhaal losstaand kunnen lezen, maar ik denk zelf dat je dan net wat kleine details mist die ervoor zorgen dat je meer meeleeft met de personages.
Wel vond ik het verhaal deze keer wat chaotischer en iets minder spannend, maar alsnog las ik deze met erg veel plezier. Doordat Nabiha deze keer een grotere rol speelt leer je haar goed kennen. Zou zij de rol van Signe over gaan nemen? Want dat er een hoop staat te gebeuren in volgende delen wordt duidelijk in dit verhaal. Ik kijk nu alweer uit naar een volgend deel.
Dit boek ontvingen wij van Harpercollins Holland. Dit beïnvloedt onze mening niet.