Nog spannender dan deel een

Ik las vorig jaar het eerste deel van deze serie en was hier erg enthousiast over, dus ik kon niet wachten om dit tweede deel te gaan lezen. Zou Sten het eerste deel kunnen evenaren of zelfs overtreffen? Nu ik hem gelezen heb, kan ik volmondig zeggen dat ze het eerste deel beslist overtroffen heeft en daar was ik al enthousiast over.

Het verhaal begint op het moment dat een kind langs de weg gaat plassen en daarbij een man in de bosjes ziet liggen. Het is ijskoud buiten. Als het kind dit, terug bij de auto, aan zijn moeder verteld, besluit ze toch een kijkje te nemen. Het wordt al snel duidelijk dat hij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Daniel en Hanna worden op deze zaak gezet en moeten er alles aan doen om deze zaak op te lossen.

Ik raad je wel aan om eerst 'Verborgen in de sneeuw' te lezen zodat je de geschiedenis van Daniel, maar vooral de geschiedenis van Hanna, kent. Dat maakt het lezen denk ik veel fijner. Vooral omdat je dan begrijpt waarom Hanna bepaalde keuzes maakt. Ook de relatie van Daniel met zijn vriendin Ida komt uitgebreid aan bod en dat zorgt ervoor dat de personages echt gaan leven.

De hoofdstukken zijn kort en door de vlotte schrijfstijl vlieg je door het boek.

Ik had op een bepaald moment een vermoeden wie de dader was, maar iedere keer kwam er dan toch weer een plotwending waardoor ik begon te twijfelen, maar uiteindelijk bleek ik toch goed te zitten. Maar hier houd ik van als een auteur de spanning weet vast te houden en je iedere keer opnieuw twijfelt.

Ik vond deel 1 al goed, maar ook het tweede deel wist mij aangenaam te verrassen. Ik hoop dan ook dat er nog een derde deel uit gaat komen. En voor de fans... Begin februari komt de Åre moorden tv serie op Netflix. Ik kijk er in ieder geval naar uit.

Dit boek ontvingen wij van LS Amsterdam. Dit beïnvloedt onze mening niet.

Meer recensies van Veronique van De Koukleumpjes