Schitterend, diepgaand verhaal over worstelingen en vriendschap!

Wonder van woorden 24 december 2024
In dit verrassend mooie boek - met boven elk hoofdstuk een citaat uit Augustinus’ biografie ‘Belijdenissen’ - word je een blik gegund in de levens van drie vrouwen die allen gebukt gaan onder de last die ze met zich meetorsen. Door de meervoudige vertelperspectieven vanuit de ik-vorm en de goede karakterontwikkelingen raak je dicht bij de personages betrokken. Hun worsteling met gevoelens van angst, schaamte, schuld en veroordeling is overtuigend neergezet en geeft diepte aan het verhaal.

Het is prachtig om te zien hoe de levens van Ellyn, Sabina en Twila met elkaar vervlochten raken, hoe ze zich kwetsbaar op durven stellen en langzaamaan bevrijd worden door de waarheid - namelijk dat ze geschapen zijn naar Gods evenbeeld - en hoe ze elk, vaak zonder het zelf te beseffen, de ander tot zegen zijn.

‘Bemind’ is een hedendaagse roman over een scala aan pijn en gebrokenheid. Maar bovenal is het een boek waarin de goedheid van God doorklinkt, Zijn liefde door mensen heen zichtbaar wordt en men zichzelf door Gods ogen leert zien. Een schitterend, krachtig en diepgaand verhaal over een bijzondere vriendschap die bijdraagt aan innerlijke genezing!

Meer recensies van Wonder van woorden