Fijne feelgood met een mix van luchthartigheid en diepte

Wonder van woorden 08 januari 2025
Dit tweede deel van de serie ‘Weidse Liefde’ neemt je mee terug naar het landelijke Reggeveld, waar je kennis maakt met Tessa, de zus van Abel uit ‘Ik red me wel’, en Jurre.

Het verhaal kent zowel luchthartige als serieuze scènes. Enerzijds leer en ontdek je van alles over de (vrijwillige) brandweer, maak je een zogeheten trekkertrek mee, weet de lieftallige en onbevangen Fien je hart te raken en beleef je het prachtige Twente. Anderzijds staat pijn uit het verleden tussen de hoofdpersonen in, hetgeen opgetrokken muren en terughoudendheid tot gevolg heeft, en daarnaast heeft Tessa te kampen met angst en neiging tot conflictvermijding. Juist deze mix van ongedwongenheid en verdieping zorgt voor een fijne en plezierige leeservaring.

‘Je kent me toch’ is een heerlijke feelgood van eigen bodem over gekwetstheid, vergeving, (opnieuw leren) vertrouwen en een opbloeiende (en hier en daar misschien een tikkeltje te zoete) romance, die je laat genieten van begin tot eind.

Meer recensies van Wonder van woorden