Fantasyboek zoals het hoort!
Ik mocht dit mooie boek van Judith proeflezen en reviewen. En wat een cadeautje alleen al om in je handen te hebben. Het boek heeft een prachtige cover en ook het binnendrukwerk is een plaatje!
Maar gelukkig was niet alleen de buitenkant heel mooi, het is ook nog eens een heel tof boek om te lezen.
Hij is op dit moment alleen nog in het Engels, maar als je het mij vraagt moet hij ook zeker naar het Nederlands vertaald worden!
Wat ik heel fijn vindt aan dit boek zijn de korte hoofdstukken. Het leest lekker vlot weg en het zorgt ervoor dat je telkens benieuwd bent hoe het verder gaat.
Het hele boek volg je vanuit meerdere perspectieven. Souri en haar broer Khrian zijn wel duidelijk de hoofdpersonen, maar doordat je een inkijkje krijgt in de gevoelens van zowel de goeieriken als de slechteriken snap je goed waar bepaalde keuzes vandaan komen.
Het hadden er wat mij betreft één of twee minder mogen zijn,
maar dat is eigenlijk muggenziften ;-)
In het begin was ik heel benieuwd welke richting het op zou gaan, maar dat werd snel duidelijk toen Souri meegenomen werd.
Ik vind haar zo'n stoere meid! De manier waarop ze de Priester en Priesteres continu uitdaagt is geweldig! En de spanning tussen Souri en de Priester is hot!
Hij is weer het bewijs dat wij als lezers van moreel grijze mannen houden.
Je wil gewoon iets goeds in hem zien!
De verhoudingen tusen de Priesters en Priesteressen zijn overgens wel ietwat dubieus, dus het is goed om van tevoren even de triggerwarnings te lezen. Zeker omdat er ook behoorlijk wat bloed vloeit en de schrijfster de details niet schuwt.
Dit boek heeft alle ingredienten wat ik zoek in een goed fantasyboek.
Het verhaal roept steeds een nieuwe vraag op, maar Judith weet je als lezer heel goed aan het boek te binden, door telkens een antwoord te geven op een eerdere vraag.
En aangezien er een volgend deel komt, staan er natuurlijk nog een aantal vragen open.
Ik kan niet wachten om verder te lezen, want Souri heeft een plaatsje veroverd in mijn hart!
Het hadden er wat mij betreft één of twee minder mogen zijn,
maar dat is eigenlijk muggenziften ;-)
Hij is weer het bewijs dat wij als lezers van moreel grijze mannen houden.
Je wil gewoon iets goeds in hem zien!
Dit boek heeft alle ingredienten wat ik zoek in een goed fantasyboek.