Prachtig boek over een liefde die niet mag, maar wel moet.

YvetteV83 19 januari 2025
Emma Anna is de koningin van de taboo. Ze weet met haar thema's onderwerpen aan te raken, waar veel schrijvers zich liever niet aan wagen. Zo ook weer met dit boek.
Schrijven over de kerk is altijd lastig, want je wil niemand voor het hoofd stoten. Aan de andere kant fascineerd het ook.
In dit boek volgen we Anna die heel streng religieus is opgevoed en daar flink mee struggled. Aan de ene kant wil zij haar opa en oma, die haar opgevoed hebben, niet teleurstellen, maar aan de andere kant voelt ze een sterke drang naar vrijheid. Zes dagen in de week is ze een vrome christen en gaat ze meerdere keren per week naar de kerk, maar in het weekend gaat ze met haar vriendinnen op stap en doet ze alles wat God verboden heeft. Emma Anna weet haar haat/liefde verhouding met de kerk sterk neer te zetten. Je voelt echt haar afkeer tegen het strenge regime.
Als Anna de nieuwe pastoor van haar parochie leert kennen, voelt ze zich meteen tot hem aangetrokken. En hij ook tot haar. En dat brengt hen allebei flink van hun stuk. Anna voelt ineens een sterke drang om naar de kerk te gaan en Corneel wil voor het eerst in jaren alles opzij zetten voor een vrouw, inclusief zijn celibataire leven.
Wat Emma Anna haar boeken zo goed maken, is de manier waarop ze over taboe onderwerpen schrijft. In dit boek lees je duidelijk dat de aantrekkingskracht tussen Anna en Corneel eigenlijk echt niet mag en ook echt niet geaccepteerd wordt door de parochie, maar het voelt zo natuurlijk. Ze zijn gewoon voor elkaar gemaakt, dus waarom mag hij dan niet toegeven aan zijn gevoel? Je voelt zijn inner conflict. Er zitten een paar scenes in het boek die wellicht voor sommigen heftig zijn om te lezen, maar voor mij geeft het een dimensie aan het boek waardoor ik nog meer in het verhaal wordt gezogen.
De relatie tussen Anna en haar grootouders wordt ook sterk neergezet. Ze houden echt wel van elkaar, maar de relatie is ingewikkeld. Haar grootouders willen dat ze braaf naar haar werk gaat, meerdere keren per week naar de kerk gaat en ook nog zorgt voor haar teminaal zieke oma. De druk die dit met zich mee brengt, grijpt je als lezer naar de keel.
Al met al een indrukwekkend boek waar je de hele tijd bid voor een goed einde.
Emma Anna, dankjewel voor dit mooie review exemplaar!

Meer recensies van YvetteV83